Video

Kako se ponašati i šta očekivati nakon primanja COVID-19 vakcine?

Zašto moramo nositi maske i nakon primljene vakcine, koje vrste nus pojava su moguće da se dese, te koliko dugo steknuti imunitet može da traje su neka od pitanja na koja odgovara specijalista interne medicine dr. Vedka Begović u novom specijal izdanju 60'' O KORONI.
dr. Vedka Begovic
Doktor interne medicine, SAD

Šta su nove varijante korona virusa i koliko su opasne?

Kako se stvaraju nove varijante virusa, po čemu se razlikuju nove varijante korona virusa od orginalnog virusa i i kako se može spriječiti nastajanje još opasnijih varijanti, objašnjava imunobiolog dr. sci. Senad Divanović.
dr. sci. Senad Divanović
Imunobiolog, SAD

SKB Mostar dobio COVID testove i zaštitnu opremu

U sklopu regionalnog SoS projekta, koji finansira Globalni Fond za borbu protiv AIDS-a, tuberkuloze i malarije (TGF), Udruženje Partnerstvo za zdravlje u suradnji sa partnerskim organizacijama i institucijama doniralo je testove za testiranje na COVID-19 i zaštitnu opremu za zdravstvene radnike u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, JZU Bolnici „Sveti vračevi“ u Bijeljini i Sveučilišnom kliničkom centru u Mostaru.

Pročitajte informaciju

Postavi pitanje
Za pristup formularu za postavljanje pitanja kliknite dugme ispod
Postavi pitanje
Odjavite se
COVID-19.BA
Analitički i grafički prikaz podataka www.covid-19.ba
WHO
Svjetska zdravstvena organizacija https://covid19.who.int
C19.ba
Odgovor na COVID-19 u BiH je projekat namijenjen zdravstvenim radnicima i stručnom osoblju
Više
Uvjeti za pružanje konsultacija
Svi tekstovi su informativnog karaktera i u skladu sa preporukama Svjetske zdravstene organizacije, ZZJZ Federacije BIH, Instituta za javno zdravstvo RSa i HZJZ Republike Hrvatske. Ove informacije nikako ne mogu zamijeniti stručnu pomoć zdravstvenih profesionalaca.
Pročitaj kompletnu informaciju